Border collie er gjeterhunden du vil ha i livet ditt

Gjeterhunder er godt omtalt i store deler av verden hvor man bruker hunderaser for å flytte på flokken sin, og ingen andre gjør det like bra som en border collie. Denne hunderasen er kjent for å være meget energisk og utholdende, og har sin opprinnelse i Storbritannia. Den har et forventet livsløp på 12-14 år, noe som er vanlig for mange hunderaser, og har en vektstørrelse på rundt 13-22 kg. Dette er den typiske gjeterhunden du vil ha i livet ditt hvis du driver med landbruk og har en stor stall med dyr som sauer, for eksempel.

Det er nok herfra den har fått kallenavn som for eksempel gårdscollie og arbeidende collie. Egenskapene border collien innehar kan også brukes til andre formål, og den blir blant annet betegnet som en brukshund i ulike former for hundesport. Den kan også være en narkotikahund for politiet eller hjelpehund for de fleste som har et behov for hjelp.

Den er en middels stor hund som er meget smal og slank, noe som gjør den veldig smidig og hurtig. Du vil kunne finne en border collie i flere forskjellige farger som sort og hvit, og rød og hvit. Øynene kan ha ulike farger, og en vanlig kombinasjon er hvit pels og isblå øyne. Ettersom den er hurtig og energisk, krever den også mye oppmerksomhet såvel som mosjon. Dette vil føre til at border collien vil trives bedre, og du vil føle at dere kommer bedre overens.

Hvis den ikke får nok mental og fysisk trening kan den bli meget dominerende, og da vil du ikke føle at hunden er den border collien som den er kjent for å være. Derfor er det viktig å ta vare på den og ivareta dens interesser, slik at dine interesser og ønsker blir oppfylt. Dette er i utgangspunktet en veldig tolerant og snill familiehund som du og din familie helt klart vil få mye glede av.

mts_wordx