En hund forhindrer at du får depresjon

Depresjon er veldig utbredt i dagens samfunn. Det er mange mennesker der ute som føler seg alene eller er depressive fra tid til annen. Depresjon er med på å bryte ned ens selvtillit og man vil fort føle at det er vanskeligere å utføre enkelte oppgaver. Hunder kan også være depressive hvis det har skjedd noe eller det har oppstått en forandring i livene deres. Med andre ord har de i likhet med mennesker mulighet til å bli depressive av enkelte situasjoner som kan oppstå. Men dette er forutsatt at de er alene, for det er vanskeligere å være depressiv med noen ved sin side enn om man er helt alene.

Det er også vanskeligere å være depressiv hvis man har mye fysisk kontakt, og dette kan for eksempel være i form av klemming av både mennesker og hunder. Jo flere klemmer du gir, jo mindre sjanse er det for at du blir depressiv. I tillegg vil du minke risikoen for at stressende situasjoner oppstår, da du får en euforisk opplevelse av å klemme. Dette er helt essensielt for at du ikke skal gå med negative tanker og følelser i hverdagen.

En hund vil på mange måter gi deg mye positivitet, og du vil ikke legge nøye merke til det før det faktisk er tilfellet. Etter hvert som forholdet mellom deg og hunden din utvikles og dere lærer hverandre å kjenne bedre, vil også det spesielle forholdet styrkes. Det gjør at det blir vanskelig å bryte hverandre ned, og man vil da selvfølgelig unngå depresjon. Med andre ord vil du føle mye lykke og samhørighet til hunden din, i tillegg til at mye øyekontakt vil være nødvendig for at man skal forstå hverandre bedre.

Hunden din er derfor viktig for deg, og du er viktig for hunden din slik at ingen av dere opplever noen form for depresjon eller får depressive tanker som kan være med på å undergrave en. Med det menes at en hund blant annet vil motvirke eller forhindre depresjon i form av at dere gjør sosiale aktiviteter og har mye fysisk kontakt som gjør at dere vil føle glede. Glede er viktig for å føle seg bedre i hverdagen, og ingenting er viktigere enn å ha det bra med både seg selv og hunden sin.

mts_wordx