En hund gir deg selvtillit

Vi mennesker kan føle oss både bra og dårlig i løpet av en uke. Det kan være mange faktorer som spiller inn for at det skjer, men som regel er det slik at våre følelser blir preget av andre situasjoner som oppstår. Det samme gjelder også for hunder. De kan kanskje ikke gråte på samme måte som vi mennesker gjør, men hunder kan faktisk få hjertet sitt knust hvis de opplever at kjærligheten blir tatt fra dem. Med andre ord kan hunder også føle noe av det vi mennesker føler, og det samme gjelder for selvtillit. Hunder vil være glad og føle seg bra hvis de har selvtillit, i likhet med oss mennesker.

Vi mennesker vil fort ha det dårlig med oss selv hvis selvtilliten er helt borte, og dermed vil noen aktiviteter og oppgaver bli vanskeligere å gjøre. Det vil føre til at vi noen ganger ikke gir oss selv en mulighet til å være bedre, og det samme gjelder jo for hunder. Da må man ha noe eller noen ved siden av seg som kan øke selvtilliten for at ting skal bli bedre. På den måten får man også utført de aktivitetene eller oppgavene som man egentlig vil utføre, enten det gjelder mennesker eller hunder.

Mye vil være lettere hvis man har en hund ved sin side. Dette kan være “barnet ditt”, det kan være din bestevenn og din støttespiller som øker din selvtillit. Poenget er at mye vil være lettere og din selvtillit vil være bedre hvis du kan gi hunden din den selvtilliten den trenger, for på den måten vet du at du gjør noe riktig. Det vil være med på å bedre din selvtillit igjen, noe som gjør at du vil føle deg bedre. Hundeeiere vil jo føle økt selvfølelse når de har en hund, samtidig som de øker den fysiske aktiviteten sin.

Når det gjelder angst vil denne være mye mer svekket med en hund enn hva som er tilfellet uten, og da er det tatt utgangspunkt i situasjoner hvor kriminalitet kan oppstå. Med andre ord vil man få et selvtillitsboost ved å ha hund fordi den gir deg bekreftelse, kjærlighet og trygghet. Dette kan også være et dyr som er viktig for dine barn fra de vokser opp til de blir eldre. De kan for eksempel føle at noen er ved deres side, slik at de ikke føler seg som alenebarn hvis du kun har ett barn. Dette er jo en veldig god grunn til å ha hund for deg som kanskje ikke har det enda.

mts_wordx