Golden Retriever er svært sosial og trivelig

Mange hunder er trivelige, og de fleste elsker å være sosiale. Men det er sjeldent at en hunderase er så trivelig og i like stor grad sosial som det en golden retriever er. Dette er også en meget sunn hunderase med få helseproblemer, i motsetning til enkelte andrehunderaser som erfarer problemer etter hvert som de blir eldre på grunn av at de har blitt avlet frem på feil måte. Golden retriever har sin opprinnelse fra Storbritannia og deres forventede livsløp er på 12-13 år.

Denne hunderasen er en typisk brukshund, men passer også utmerket for familier ettersom den også betegnes som en familiehund. Man kan si at denne hunderasen tilhører de britiske retrieverne og har lenge vært kjent for å være den mest kjente retrieveren, helt til nylig i 2017 hvor den faktisk ble forbigått av labradoren.

Denne hunderasen har utviklet seg i forskjellige retninger over tid og en kan si at det finnes to varianter av en golden retriever. Det avles blant annet frem en variant av golden retriever som skal fokusere på bruksegenskaper kontra hva som er tilfellet i dag, som for eksempel retrieverjakt, redninger hvis en nødssituasjon skulle oppstå, og lydighet for å ikke gå helt bananas når den møter på nye mennesker eller skal utføre bestemte oppgaver.

Dette er en hunderase som ble avlet frem av Lord Tweedmouth i Skottland og gjennom ulike avlemåter ble dette til slutt en krysning av wavy-coated retriever og tweed water spaniel. En golden retriever har en pels som er relativt tjukk og ører som henger nedover langs hodet. Denne hunden trenger mye kjærlighet og ulike aktiviteter, ettersom dette er en veldig intelligent hunderase som liker mye mosjon.

mts_wordx