Hunderaser for de allergiske

De fleste mennesker liker hunder, men dessverre har ikke alle mulighet til å skaffe seg en. Dette er den triste realiteten for de som er allergiske mot hunder. Det er likevel ennå håp, da noen hunderraser er mer allergivennlige enn andre. Hvis du ikke har en allergi som er for seriøs kan noen av disse alternativene passe deg, men vennligst kontakt en lege for en endelig beslutning. Vær klar over at det ikke finnes hunder som er hypoallergiske, selv om noen utløser færre symptomer.

Før du skal lete etter en hund må du først være klar over ansvaret det innebærer. Å være allergisk er allerede en stor hindring, men det er også flere kostnader som kommer av å eie en hund. Mat og god pleie er de to største, mens hundeleker og en hundegård, som kan bygges med treverk, er andre ting en hund vil sette pris på. Hvis ikke en hund passer ditt nåværende budsjett eller livssituasjon trenger du ikke å skaffe deg en akkurat nå, for du har alltid en mulighet senere i livet.

Pudler er blant de mest velstående hunderasene i verden, da de er vakre og elegante, men også stolte og intelligente. Hunderasen egner seg spesielt for konkurranser, og er derfor en av de mest populære rasene å bruke. Pudlene er kjent for deres imponerende frisyrer og deres evne til å lære, men må stelles aktivt. De røyter ikke, da pelsen er mer som ull, så hvis du har tid for pleie kan den være hunden du trenger i livet ditt.

Hvis du ikke har tid til å pleie hunden, kan en italiensk mynde være noe for deg. Italienske mynder er populære hos de allergiske, fordi rasen har lite pels, som sjelden røyter. De er klassiske italienske hunder, og finnes i flere malerier fra renessansen. I dag er de mer brukt som familiehunder, men er ofte brukt i rallykonkurranser grunnet deres atletiske ferdigheter.

Labradoodle er en designerhund, og er en krysning mellom en puddel og en labrador retriever. Denne søte hunden vil passe for alle som har liten plass i leiligheten, men som vil ha en kjærlig hund. Hårlaget ligner også på ull, og er derfor et godt alternativ for de med allergier.

Bichon frisé har en positiv og munter personlighet, og er spesielt entusiastisk. Pelsen er veldig fluffy, som gjør det enkelt å kose med den. Hunden røyter lite, og vil være din lille kamerat for resten av livet.

Denne hunden er krøllete, glad i vann og er utrolig aktiv. Hunderasen er sjelden å se i disse dager, så ønsker du en hund som røyter lite og skiller seg ut er den passende for deg.

mts_wordx