Lek med hunden din

Hunder elsker å leke og tilbringe tid sammen med deg. I likhet med mennesker blir også hunder lei av å gjøre den samme aktiviteten om og om igjen. Vi er sikre på at du har flere ulike spill i skapet, og skulle du ønske noe nytt finner du et stort utvalg av partyspill og brettspill her.

Det er viktig at hunden din har et aktivt liv. Både for å utvikle intelligensen og for å unngå å bli overvektig. I tillegg forhindrer det at den finner på ugagn på grunn av kjedsomhet, og ikke minst skaper det et tettere bånd dere imellom. Gjennom leken kan hunden lære lydighet og kommandoer.

Hunder er ikke så kresne hva angår leker, men det er likevel noen favoritter som går igjen. Hva som kan være din hunds favoritt, er noe dere må finne ut sammen. Størrelse, alder og vekt er selvfølgelig sentrale faktorer når det kommer til valg av aktiviteter for hunden. Det som er så fint med hunder er at du ikke trenger å kjøpe inn dyre leker. Du kan simpelthen benytte deg av det du finner ute i naturen.

Lek med pinne

Dette har du sikkert sett mange ganger. En eier som kaster en pinne, hvorpå hunden løper etter den og henter den tilbake til eieren. Dette er en lek veldig mange hunder elsker. Samtidig trener du hunden på lydighet. Ved å bytte ut pinnen med en frisbee gir du hunden ekstra utfordring. Den må da finne ut retningen og løpe mye raskere.

Gjemme godbiter

Hundens beste sans er luktesansen, og den kan trenes til å bli enda bedre. Hold en godbit foran hunden din og gjem den deretter. Nå gjelder det for hunden å finne godbiten. Gjør oppgaven gradvis vanskeligere for å gi hunden utfordringer.

Leke med andre hunder

Denne aktiviteten avhenger selvfølgelig av at hunden din takler å være sammen med andre hunder. Gjør den det, er det få ting som gir en hund mer glede enn å løpe, leke og kose seg sammen med andre hunder. Det finnes hundeparker rundt i landet der du kan ta med hunden for fri lek med andre.

Agility

Agility er hinderløp for hunder der hunden må passere, hoppe over og krype under hindre med ulik fart og presisjon. Dette er også en perfekt aktivitet for å trene lydighet, da hunden må lytte til dine kommandoer for å utføre oppgaven riktig. Det finnes også ulike typer agilitykonkurranser, men dette krever selvfølgelig mye trening, og ikke alle hunder passer til det.

Som du ser er det mye artig du kan gjøre sammen med hunden din, og aktivitetene vi har nevnt her er bare noen få. Det er egentlig kun fantasien som setter grensene. En ting kan vi iallfall slå fast: en aktiv hund er en lykkelig hund!

mts_wordx