Stell av hunden din

For de fleste er det å anskaffe seg en hund en veldig stor ting. Familien har fått et nytt familiemedlem som skal være sammen med dem i mange år. En trofast venn som alltid er glad når man kommer hjem, som alltid er en god turkamerat og som stort sett alltid er i godt humør. Men det følger en del plikter med å ha hund, og de trenger stell akkurat som oss mennesker. Det er derfor viktig å tenke nøye igjennom om man virkelig skal anskaffe seg hund

Før du anskaffer deg hund og hvis man skal gjøre det, hvilken rase passer for deg?

Pelsen må trimmes

Uansett om hunden har kort eller lang pels, så må den trimmes. De fleste oppdrettere er flinke til å fortelle hva som kreves av deg som eier av hunden.

Det finnes flere typer pels på hunder Råd til deg som har hund med strihåret pels, men uansett så trenger pelsen stell.

Pleie av hundens pels bør skje regelmessig både med kjemming og børsting. Hvis hunden er skitten må den bades, og det er viktig at du bruker hundesjampo og eventuelt hundebalsam. Men du bør ikke sjamponere en hund oftere enn hver fjortende dag, for hvis du gjør det oftere kan hunden få skader i huden og utslett.

Pelsen bør kontrolleres minst en gang i uken for udyr, sår, eksem og andre utslett. Når du først er i gang bør du også sjekke potene for sprekker og sår. Du bør også vurdere å beskytte potene når det er kaldt

Potepleie for hunder om vinteren og også være varsom med å gå for mye turer på asfalt med hunden siden det sliter på potene.

Hunder liker å gå tur i all salgs vær, og noen ganger blir det lange turer også. Det er derfor viktig at du også er kledd godt for at det skal bli en fin tur, og vi kan anbefale deg å ta en titt på denne siden peak performance klær til alt slag vær hvis du trenger klær til du skal gå tur med hunden din.

Viktig med tannstell

En del mindre hunderaser får tidlig tannstein, og av til allerede i sitt første leveår. Man bør tidlig starte med tannpuss av hunden, og fortsette med dette minst én gang i uken. Det er viktig at man bruker hundetannpasta, siden fluortannpasta som vi mennesker bruker ikke er bra for hunden. Hvis det lukter vondt av hundens munn, tennene ikke er hvite eller tannkjøttet ikke ser friskt ut kan det bety at hunden har tannstein eller andre sykdommer i munnen. Man bør da ta kontakt med veterinær. Du kan lese mer om tannstein hos hund på denne linken hvis du vil lære litt mer om det.

I tillegg bør du sjekke øynene til hunden jevnlig, og sjekke at de ikke er betente eller at det renner fra dem. Ørene må også sjekkes, og de skal være rene og uten voks. Hvis hunden har ørehår bør du klippe bort disse så de ikke tetter øregangen.

mts_wordx