Designerhunder

Mange har bestemte ønsker når det kommer til hva slags hund de vil ha. Motehunder er noe som øker i popularitet. Spesielle motehunder kan gi deg en blanding av to, eller flere, raser du foretrekker. Ulike behov gjør at mange tyr til denne oppkjøpsmetoden for å sikre visse egenskaper og utseende de ønsker i sin hund.

Historie

Designerhunder er ikke et nytt fenomen. Allerede på 14-tallet begynte avl av spesielle raser av små hunder. De ble brukt i sosiale kretser, som selskapsdyr og kompanjonger for øvre middelklasser og adelige. Designer hunder kan fort bli dyrt. Et godt smålån med lån på dagen kan hjelpe deg med anskaffelsen, og gjør hverdagen lettere. Mange av dagens raser startet som designerhunder. Jo mer attraktive de blir jo dyrere er anskaffelsen. Oppdrettere skor seg på disse motene, og det er langt dyrere å anskaffe en motehund enn for eksempel en vanlig blandingshund.

Mange populære

Den mest attraktive motehunden nå om dagen er Labradoodle. Den vinner stadig terreng, og det setter fart på etterspørselen når våre egne norske kongelig anskaffet seg en. Labradoodle er blanding av en puddel og labrador retriever. Andre som har en høy stjerne er Cavapoo (blanding av Cavalier Kong Charles spaniel og puddel), og Cockapoo (blanding av Cocker Spaniel og en puddel).

Noen motehunder er rasehunder. Herunder har vi Tekopphunder og Miniatyrhunder. Noen av disse er blandinger med chihuahua, dvergpuddel, puddel, Malteser, Bichon Frise og Yorkshire terrier. Disse hundene er veldig små og ansees som smykker og tilbehør hos eierne. Vekten deres er oftest under 1 kilo.

Tekopp-hundene er ofte omstridte fordi de kan komme med mange helseproblemer. Det lønner seg alltid å gjøre research før anskaffelsen av hund. 

mts_wordx