Hunder gjør deg mer sosial

I mange sammenhenger er det viktig å være sosial, da sosiale sammenkomster får oss til å føle oss bedre og kanskje mer ivaretatt. Noen vil også få selvtillit av å være sosial, da de kan oppleve å få en kompliment eller to. Det vil føre til at hverdagen blir mye bedre enn det den egentlig er, når vi ellers har mye jobb og stress som oppstår. Det er dog ikke bare mennesker som er sosiale, for det er nemlig dyrene også. De mest sosiale dyrene vi har i vår verden er nok hundene vi omgås. De kan kanskje ikke snakke vårt språk, men de er virkelig intelligente dyr som bruker sansene sine på riktig måte.

Når de inkluderer seg selv i sosiale sammenhenger utvikler de disse sansene på en positiv måte. Det fører til at sansene med andre ord blir styrket, som også vil føre til at hunden vi da kanskje eier kan hjelpe oss med å løse ulike oppgaver i sosiale sammenhenger eller kan løse ulike oppgaver for seg selv. Det som er viktig å legge merke til er måten disse hundene gjør oss mer sosiale på, for det er sjeldent at noen andre klarer å få til det.

Når du lufter hunden din, eller din fremtidige hund en dag, vil du definitivt treffe på andre hunder og hundeeiere som også lufter hunden sin. Det vil da være en betydelig tilfeldighet, men samtidig vil man være mer tilbøyelig for å treffe på andre. På den måten vil jo en form for kommunikasjon oppstå mellom deg og den andre hundeeieren, samtidig som hundene deres også får sosialisert seg med hverandre. Derfor blir det fire som får kommunisert og vært sosial i samme ærend. Med andre ord vil hunder gjøre mennesker sosiale i situasjoner da de er nærmest tvunget til å lufte hunden sin. I noen tilfeller krever dette også gjerne lengre turer enn normalt, men da vil man også være obs på at man eller annen gang i løpet av turen vil møte på en hundeeier som også er ute på tur.

Slike turer er mye bedre enn å lufte hunden i noen minutter rett utenfor huset, for så å gå inn igjen og sitte på sofaen. Her er det mange faktorer å ta hensyn til som sagt, da du ikke er alene om å gå den turen. Det samme gjelder også for den andre hundeeieren som går tur med sin egen hund, og dette er noe som er en felles faktor for alle hundeiere. I tillegg er det også en felles faktor for alle hunder at de trenger lengre turer å gå, samtidig som at de ubevisst får mennesker til å sosialisere seg i en verden hvor det ellers blir brukt for mye tid inne.

mts_wordx