Ikke la vinteren stoppe treningsturene

Både du og hunden har godt av frisk luft og trening hele året. Når det er mørkt og kaldt ute, er det lett å synke ned i sofaen og bare slappe av inne, spesielt dersom været er dårlig. Men ruskevær er heller ingen unnskyldning for å droppe trimturen. Faktisk har vi større behov for trening og frisk luft om vinteren enn om sommeren.

Trening og dagslys motvirker vinterdepresjon

Vinterdepresjon kan ramme både folk og dyr. Hunder kan både rammes direkte, og de kan bli deprimerte av å se at eierne blir deprimerte. Men de beste midlene mot vinterdepresjon er en kombinasjon av dagslys og mosjon. samt at du spiser sunt og sover nok. Det er også viktig å unngå stress. Stress er alltid skadelig, men det er enda verre å bli stresset om vinteren, ettersom det kan utløse eller forverre en vinterdepresjon.

Kle deg etter været

Om vinteren er det viktig å kle både deg selv og hunden etter været. Noen hunder trenger ingen klær, mens andre gjerne vil ha på vinterjakke eller regnjakke dersom været er dårlig. I så fall må hunden være vant til å bruke klærne. Midt på vinteren passer det kanskje best med varme klær, men hvis været er mildt, og du liker å løpe, kan du fint bruke en behagelig treningsshorts også om vinteren. Er det kaldt, kan du ta på en longs under shortsen.

Vær synlig i trafikken

Husk å bruke refleks både på deg selv og på hunden. Dette gjelder selv om dere skal gå tur i sentrum eller bare skal være på gangstien. Det er likevel viktig å bli sett. Blinkende lys er også en god forsikring, og det er ekstra viktig å være på vakt når du skal krysse veien i mørket. Det kan være vanskelig for bilistene å se deg og hunden din, og hvis det er glatt, kan bilene få problemer med å stoppe i tide.

mts_wordx