Finn din perfekte hundepartner

Det er hundrevis av hunderaser å velge mellom, som ikke hjelper når du kun skal velge en hundepartner å ta med deg hjem. Hunden du velger vil bli en av dine nærmeste venner og familie, og derfor er det viktig å være sikker på at du bestemmer deg for riktig hund. Ikke vær bekymret, det er flere måter å komme fram til det svaret på.

Vær klar for kostnadene

Før du bestemmer deg for å få hund må du være klar over at det kommer til å koste. Avlet hunder koster penger, men hvis avling er noe du er imot finnes det så klart andre alternativer som er mer humane og kostnadsfrie. Uansett hva du velger, må du forstå at du skal betale for hunden din livet ut. Hvis du er student vil kostnadene for hundemat og pleie kunne gi et kraftig innhugg i budsjettet, så sjekk om et kjæledyr vil passe inn med din nåværende økonomi. En løsning ville vært centum.no, som kan være til stor hjelp om man virkelig vil ha hund, men ikke har nok penger i begynnelsen.

Undersøk ulike hunderaser

Å undersøke forskjellige hunderaser kan være kritisk for å finne hunderasen som passer deg mest. Alle hunder har særegne egenskaper og spesifikke kjennetegn som er viktig å ta hensyn til. Noen raser krever mer stell og oppmerksomhet enn andre raser. Personlighetstrekk, som for eksempel rolig, rampete eller energisk, er en slik faktor du må være obs på. Det nytter ikke å ha en energisk hund hvis du ønsker å unngå mye ansvar, og motsatt. Hvis det er utseendet som er viktigst for deg, må du for eksempel vurdere om du liker at hunden din skiller seg ut fra mengden eller ei. Med andre ord, vær sikker på at den du velger passer ditt tidsregime og preferanse. Husk også at enkelte hunderaser er forbudt i Norge, fordi de regnes som farlige raser.

Spør de du kjenner om hjelp

Nærme venner og familie er de som kjenner deg best. Det kan være at de har anbefalinger for hunderaser som passer personligheten din, fordi flere hunder er kjent for deres karakteristisk personlighet. En chihuahua er liten, men sprø, en puddel er lojal og stolt, mens en golden retriever er entusiastisk og aktiv. Kanskje forteller de deg om en hund du likte spesielt godt i barndommen din eller på TV, som kan hjelpe å peke deg i riktig retning. Sannsynligvis har noen av dem hund selv, og kan derfor spille en rolle i din endelig beslutning. ved hjelp av erfaring og råd.

Velg adopsjon framfor å kjøpe

Hvis du misliker avling eller ønsker å gjøre en forskjell, er adopsjon et åpent alternativ. Hundene, som blir tatt vare på av en redningsgruppe dedikert til adopsjon av hunder, har ikke et hjem, og lengter for en familie. Det er mulig at en slik hund krever mer pleie, da mange er skadet, men hvis du er mindre kresen om hunderaser og har et budsjett, kan det å adoptere være noe for deg.

mts_wordx