Sosial aften mellom hundeeiere

Forskning viser at det er sunt å spise i lag med andre mennesker. Når du skal ha en sosial aften med venner og familie så slår det ikke feil med en god middag. Da spesielt når du kan gå for en enkel rett som alle kan like. Lasagne er et eksempel på en slik rett og du finner ulike typer med lasagne oppskrifter for å tilpasse retten etter hva andre kan like av ingredienser.

Tilhørighet i hverdagen med lasagne

Mennesker som velger å spise flere dager i uka i lag med andre spiser ofte sunnere og har mindre risiko for spiseforstyrrelser. Effekten er størst hos barn, som kan danne grunnlaget for et sunnere kosthold i voksen alder. Det å spise mat med andre gir en følelse av tilhørighet som gjør det enklere å diskutere selv vanskelige temaer med andre. Å spise mat sammen gir også muligheten for å ha flere hyggelige samtaler med en annen. Måltider regnes ofte som samlingspunktet for folk å møtes. Det kan også være pauser fra daglige gjøremål for å gi dagen en bedre struktur. Måltid regnes først og fremst som det stedet du kan hygge deg i lag med andre. Det kan være familie, kollegaer eller venner.

Velge riktig hundefôr

Hundene derimot skal ikke fôres med hva som helst. Det handler om å finne Hundefôr som er både sunn, frisk og godt for hunden. Heldigvis så har du mye å velge mellom da utvalget av fôr er enormt slik at det er noe for alle typer hunderaser. Når du leter etter fôr så er det viktig å tenke på rase, størrelse, pels og aktivitetsnivå. Andre vurderinger er alder og helsetilstand på hunden. Har du en valp, så skal hunden ha valpefôr tilpasset hundens størrelse. Enten den er liten, mellomstor eller stor hunderase. Bytte av fôr skal skje over tid, slik at hundens mage tilvenner seg fôret for å unngå løs mage eller lignende. Vanligste tiden det tar på gradvis tilvenning av forbytte er mellom én til to uker. Tilvenningen skal da skje fra dag én hvor du blandet 20 prosent nytt fôr med 80 prosent gammelt fôr. Så fortsetter du tilvenningen gradvis med litt og litt mer av det nye fôret helt til det kun fôres med nytt fôr. Dersom du er usikker på hvilke fôr du bør velge ut, så kan du spørre veterinæren. Det er uansett viktig å huske på at næringsinnholdet i fôret bør matche med hundens aktivitetsnivå, for å unngå en underernært hund. Trekkhunder og jakthunder forbrenner naturligvis mer enn Selskapshunder. Derfor vil slike typer hunder trenge fôr for slike aktiviteter slik at hunden får riktig næring. Fôrsekkene informerer fôrets næringsstoffer og næringsinnhold dersom du er usikker.

mts_wordx